2013. október 26., szombat

Zoë Wanamaker Ariadne Oliverről

Zoë Wanamaker  2005-ben húzta magára először Mrs. Ariadne Oliver jelmezét. Október 30-án vetíti a brit ITV a Gloriett a hullának című epizódot, melyben utoljára láthatjuk a bohókás írónőt, Poirot hűséges barátját.

- Miért szereti Agatha Christie regényeit?- Ezek a történetek általában azzal kezdődnek, hogy Ariadne bajba kerül, és felkéri barátját, Poirot-t , hogy segítsen neki. Segít megoldani a rejtélyt, a veszélyt is vállalja, de a munka legnagyobb részét persze a nyomozóra hagyja. Mélységesen tisztelik egymást, ezért tart az ő kapcsolatuk ilyen régóta. Ariadne karaktere nagyon vicces. Annyira dühös tud lenni! Nagyszerűen építette fel Agatha Christie ezt a szereplőt, - azt hiszem, önmagát vette alapul ehhez a figurához-, és az olvasói is nagyon megszerették ezt a kicsit őrült nőszemélyt. Mint Ariadne, én is szeretem követni a saját ösztöneimet, és bevallom, én is kicsit bolond vagyok!
- Nagyon különleges jelmezeket viselt a sorozatban. Tetszenek önnek ezek a ruhák?

- Sokat beszélgettem Sheenával, a jelmeztervezővel arról, hogy mit is kellene viselnie Ariadnénak. Nagyszerűek ezek a jelmezek, és a legjobban azt élveztem, amikor kiválogattuk, hogy milyen kiegészítőket vegyek fel. Szórakoztató volt megtalálni a megfelelő karkötőket, nyakláncokat, fülbevalókat és táskákat.
- Milyen volt a munka David Suchet mellett?
- Már ismerjük egymást 1978 óta, nagyon közel állunk egymáshoz, és a valóságban is barátok vagyunk. Néhány éve újra játszhattunk együtt színpadon is, az All My Sons (Édes fiaim) című drámában, ami nagy sikert aratott. Folyton ötletelgetünk, hogy miben tudnánk újra, és újra együtt dolgozni.
- Idén véget ér a Poirot-sorozat, szomorkodik emiatt?- Igen, de szerintem egy fantasztikus eredmény, hogy 1989 óta folyamatosan képernyőn van ez a széria, és hogy a világ minden táján sikerrel megy. Ez főként Agatha Christie érdeme, de David Suchet nélkül biztosan nem lett volna ez ekkora siker. Elfogytak a Poirot-történetek, egyszerűen nem lehet tovább folytatni.  Igazi öröm volt Ariadnét játszani, olvasni a könyveket, és minden forgatás nagy élmény volt.- Hihetetlen karrier van már ön mögött. Válogat a szerepekben?- Én mindig is válogatós voltam. Az én koromban a színésznők előtt már szűkül a folyosó, de mindig volt, és mindig lesz valami érdekes feladat. Nem szeretem mindig ugyanazt a karaktert játszani, izgatnak az érdekes kihívások. Bízom benne, hogy kapok még olyan nagyszerű szerepeket, mint amilyen Ariadne Oliver is volt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése