2011. december 25., vasárnap

Az egérfogó a Tháliában

A Thália Színházban is műsorra került Agatha Christie klasszikusa, Az egérfogó. Az izgalmas krimi Londonban megdöntött minden rekordot: 57 éve játsszák megállás nélkül! Meglátjuk, hogy a Szikora János által rendezett előadás mennyire lesz népszerű...

Alig nyitotta meg vidéki panzióját a Ralston házaspár, máris belekeverednek egy szörnyű gyilkosságba. Ráadásul a hó elzárja az utat, így a vendégekkel együtt "fogságba esnek" a fogadóban. A kezdeti sokkot csak fokozza a ráébred
és: a tettes még mindig köztük van! Elindul a találgatás, sőt, mivel egy nyomozó is a társaságban van, igazi nyomozás is zajlik a falak között. Vajon ki lehet a gyilkos?
Agatha Christie ezt a művét is zseniálisan írta meg, így mindenki gyanússá válik, és csak az utolsó percekben derül ki, hogy kitől kellett volna félni... A remek jellemábrázolásokkal megírt darab ezúttal Szikora János rendezésében került színre, a Thália Színházban. Talán meglepő is a bemutató, hiszen alig két hónapja játsszák Kecskeméten ugyanezt a művet.
Szikora ezúttal is aprólékosan, precízen végezte a dolgát, és igazgatta a színészeket a térben. Almási Évával (Mrs. Boyle szerepében) nem is lehetett nehéz dolga, hiszen a színésznő zseniálisan hozza az elviselhetetlen vénasszony karakterét. Szintén remekel Sztárek Andrea (Miss Casewell), és Újréti Lászlóra, vagy Spindler Bélára sem lehet egy rossz szavunk sem. A fiatal korosztályt Haumann Máté, Juhász István, Szabó Emília, és Schruff Milán képviselik.
Mindent egybevetve azt hiszem, ezzel az előadással a krimi királynője, Lady Agatha Christie is elégedett lenne.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése