2014. augusztus 19., kedd

Egyben a Miss Marple- novellák!

Ilyen kötetet soha még magyar Christie-olvasó nem tartott a kezében: itt van mind a húsz Miss Marple-novella egyben. Miss Marple, az éles szemű és eszű vénkisasszony első pillantásra szelíd, porcelánkék szemű, kötögető idős hölgynek tűnik. De ha valaki gonosztettre ragadtatná magát, jól teszi, ha előtte körülnéz: nincs-e ott a környéken egy ártalmatlan külsejű, ősz hajú néni. Bár még ennyi elővigyázat is kevés: ha csak elmesélik Miss Marple-nek a megoldhatatlan bűnügyet, ő kibogozza. Húsz novella, húsz bűnügy, húsz könnyű ujjgyakorlat a világ leghíresebb detektívjének, sokórányi felhőtlen szórakozás a vénkisasszony rajongóinak.
megjelenés: 2014. szeptember 9. 

2014. augusztus 13., szerda

Lauren Bacall (1924-2014)

89 esztendős korában elhunyt Hollywood egyik legnagyobb színésznője, Lauren Bacall. A színésznő alakította az 1974-es Gyilkosság az Orient expresszen című filmben Mrs. Hubbard szerepét, illetve a ő volt az 1988-as Randevú a halállal című filmben Lady Westholme. 

Bacall karrierje során kétszer nyerte el a színházi Oscarként is emlegetett Tony-díjat, 2009-ben Oscar-életműdíjjal jutalmazták, és háromszor jelölték Emmy-díjra.