2013. június 6., csütörtök

Poirot: Elindult az utolsó évad!

Június 9-én mutatja be az angol ITV csatorna a Poirot-sorozat következő részét, mely az utolsó évad első epizódja lesz.

Az elefántok nem felejtenek című regényből készült feldolgozásban Poirot szerepében természetesen újra David Suchet-t láthatjuk, Ariadne Oliver jelmezét ismét Zoe Wanamaker ölti magára, de rajtuk kívül is több ismert színész tűnik majd fel a képernyőn. Mrs. Burton-Cox például az a Greta Scacchi lesz, aki 2006-ban a Balhüvelykem bizsereg című Marple- epizódban Tuppence Beresfordot alakította.
Az utolsó Poirot-évadban még láthatjuk majd a Gloriett a hullának, A nagy négyes, a Hercule munkában és a Függöny című Agatha Christie- írásokból készült TV-filmeket.


Jean Stapleton (1923-2013)

90 éves korában elhunyt Jean Stapleton, háromszoros Emmy, és kétszeres Golden Globe-díjas amerikai színésznő. 

Agatha Christie rajongói Ariadne Oliver megformálójaként ismerhették a művésznőt a Gloriett a hullának című filmből.

A mozivásznon is láthatta őt a közönség, játszott például a Meg Ryan és Tom Hanks főszereplésével készült A szerelem hálójában című filmben vagy a Michaelben John Travoltával. Kevesen tudják, de a filmtörténet legnépszerűbb musicaljében, a Funny Girlben eredetileg neki szánták Mrs. Strakosh szerepét, ám nem vállalta el.
Jean Stapleton halálhírére reagálva több amerikai sztár is a Twitteren keresztül osztotta meg az érzéseit. Bette Midler úgy fogalmazott, hogy Jean Stapleton felejthetetlent alakított az All in the Family című sorozatban, az anya szerepében. Larry King pedig jelentős színésznőnek nevezte az elhunytat.